Sekadar peringatan bersama


Dalam dunia ni takde apa yang kekal nd takde apa yang sempurna . Semua orang ada kelemahan dan kelebihan masing masing . Kita tak layak nak judge orang , hanya Allah je yang layak . Mungkin kadang-2 kita ada buat something yang orang tak suka , tapi biasela manusia biasa takkan pernah terlepas dari membuat kesilapan . Tapi perluka kita nak menghukum orang macam kita ni tuhan ? Macam kita tak pernah buat dosa ? Perluka ? Cukup la sekadar mengikut cara Nabi Muhammad S.A.W . Kalau dia boleh memaafkan umatnya , kenapa kita tak ? Kenapa kita tak boleh biarkan semua berlalu dengan cara yang elok ? Kenapa kita mesti menghukum ? Kenapa ? 

Come on guys , korang dah besar , aku dah besar . Kita semua ada akal , Allah dah bagi kita akal untuk berfikir , untuk gunakan ke jalan yang benar , jalan yang diredhai . Akal dicipta bukan untuk menjatuhkan orang , bukan untuk menghukum orang .

Bukan niat nak tunjuk baik , nak perasan alim . Aku cuma bagitahu apa yang aku tahu .
Ingat mengingati tak salah kan ? :')

Unborn 8.0 Pink Pointer